Lokalgrupp Skåne

En mulen dag i början av mars steg jag på tåget i Stockholm för resaa till Kristinstad och möte med våra medlemmar i lokalgrupp Skåne. Väl framme tittade vårsolen  fram inför möttet vid tåget av vår representant för lokalgruppen.

Samlingsplats för mötet var bestämt till den ljusa och trevliga lokalen i biblioteket. Vi var åtta medlemmar som under trevlig samvaro blandad med skratt, allvar och tårar intog vår goda sopplunch.  Det är berikande att få ta del av andra mor- och farföräldrars öden som liksom jag lider av saknaden efter sitt barnbarn. Vi alla som drabbads av sorgen att inte få umgås med våra älskade barnbarn vet hur bottenlös  förtvivlan kan vara. Tillsammans kan vi ge varandra stöd och styrka att inte fastna i sorgen och fram för allt inte känna skam och skuld. Många av oss tror att de är ensamma om att inte få träffa sina barnbarn.

Vi i styrelsen för föreningen Saknade barnbarn vet att vi är många som idag av olika orsaker blir utestängda. Mötet med våra medlemmar ger styrkan att fortsätta med arbetet att kämpa för att barnbarnen och mor- och farföräldrar får träffas.

Ulla

Etiketter: lokalgrupp